Kokoomuksen Sari Sarkomaa (vas.) ja Ben Zyskowicz eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ben Zyskowicz: On pakko tehdä aito, erittäin rankka sulku

Kansanedustajan mielestä Suomessa kitkutellaan, kitkutellaan ja kitkutellaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz totesi perjantaina eduskunnan täysistunnossa, että koronatilanne Suomessa on hänen mielestään tällä hetkellä hyvin hälyttävä. Hän viittasi tietoihin tartuntojen määrästä.

– Olen suhtautunut suopeasti ja kannustavasti hallituksen toimintaan koronan torjumiseksi, koska mielestäni hallitus on tehnyt hyvää työtä koronan torjumiseksi Suomessa, ja silloin, kun on oltu vähän eri mieltä, olen pyrkinyt sparraamaan, kirittämään, kannustamaan, Ben Zyskowicz sanoi.

Hänen mukaansa tähän liittyen on pakko kysyä: riittävätkö ne toimet, joista hallitus torstaina ilmoitti.

– Itsestäni tuntuu siltä — en ole lääkäri, vielä vähemmän mikään epidemiologi — että ne eivät riitä. Meidän on pakko, näin ymmärrän, ottaa aito sulku Suomessa käyttöön, tehdä siitä riittävän pitkä – en tiedä, riittääkö kolme viikkoa, vaaditaanko kuukausi, vaaditaanko viisi viikkoa – ja pyrkiä näin tämmöisellä tehokkaalla, kohdennetulla, erittäin rankalla sululla kukistamaan riittävästi tätä virusta, Zyskowicz totesi.

– Pelkään, että nyt omaksuttu ja jatkettu linja, jossa me kitkuttelemme, kitkuttelemme ja kitkuttelemme, johtaa tilanteen pitkittymiseen eikä riittävästi nujerra virusta rokotuskattavuutta odotellessamme. Kannustan hallitusta tätä asiaa vielä pohtimaan, tietysti yhdessä kaikkien puolueiden kanssa.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen huomautti, että esityslistan kohta käsitteli muuta asiaa.

– Ensi viikolla voi olla myöhäistä, Ben Zyskowicz sanoi takaisin.

Keskustan ryhmäjohtaja Antti Kurvinen totesi, että ”mitään laajaa koronatoimien debattia ei tosiaan ole hedelmällistä täällä käydä”.

– Mutta kun tämä esitys liittyy kuitenkin koronan torjuntaan ja edustaja Zyskowicz käytti tuossa erittäin hyvän, ajatuksia herättävän ja näkemyksellisen puheenvuoron, haluan tässä kohtaa kiittää keskustan eduskuntaryhmän puolesta oppositioryhmiä siitä, miten ja millä tavalla Suomessa ollaan hoidettu koronaa ja koronatoimia, Antti Kurvinen sanoi.

– Nämä vaikeudet ovat suuria, kuten edustaja Zyskowicz totesi: karmeita tartuntamääriä. Meidän pitää varautua vielä pahempaan. 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt