Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ben Zyskowicz: Pelastetut siirtolaiset palautettava lähtöalueelle

Kansanedustajan mukaan ihmissalakuljettajien bisnes on saatava loppumaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowiczin mukaan ihmissalakuljettajien toiminta Välimerellä tulee saada loppumaan. Nyt ihmisiä hukkuu hänen mukaansa mereen sadoittain tai ehkä jopa tuhansittain pyrkiessään Eurooppaan.

– Ihmissalakuljettajat laittavat nämä ihmiset liian täyteen ahdettuihin huonokuntoisiin laivoihin, vievät heidät käytännössä Pohjois-Afrikan rannikon ulkopuolelle ja hoitavat asian niin että nämä ihmiset sieltä pelastetaan ja vietäisiin Eurooppaan, hän sanoo Verkkouutisten BenTv:ssa.

Zyskowiczin mukaan on aivan selvää, että ihmiset pitää pelastaa.

– Mutta miten tämä siirtolaisten hyväksikäyttö, julma bisnes, ihmissalakuljetus saataisiin loppumaan? No ei ainakaan niin, että helpotetaan ja edistetään näiden siirtolaisten päätymistä Pohjois- ja Keski-Eurooppaan, eli eteenpäin sieltä Italiasta tai esimerkiksi Maltalta,

Hänen mukaansa pelastetut ihmiset tulisi palauttaa pelastamisen jälkeen takaisin lähtöalueelle. Tätä linjaa Suomen tulisi Zyskowiczin mukaan ajaa myös Euroopan unionissa, jotta siirtolaisten hyväksikäyttö saadaan loppumaan.

– Koska onhan ihan selvää että ei kukaan lähde uhmaamaan kuolemaa, maksamaan itseään kipeäksi, jos seurauksena on se että hänet viedään sieltä Libyasta välimerelle ja pelastetaan sieltä, mutta palautetaan sinne Libyan rannikolle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt