Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Ben Zyskowicz: Luottaako keskusta pääministerin retoriikkaan?

Kokoomuksen kansanedustaja pitää hallituksen viivyttelyä uskomattomana.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pitää uskomattomana, että hallitus siirtää päätöksiä työllisyystoimista edelleen. Hän viittaa keskustan ja SDP:n julkiseen väittelyyn, pitääkö budjettiriihessä olla päätöksiä toimenpiteistä, jotka tutkitusti voisivat tuoda 30 000 lisätyöpaikkaa. Näin on linjannut Matti Vanhanen ja Katri Kulmuni sen vahvistanut.

– Hei kepulaiset, ei budjettiriihessä tule päätöksiä 30 000:sta, eikä niitä jalkapantojakaan tule, vaikka kuinka uhoaisitte. Tulkaa pois sieltä vasemmistohallituksesta, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

Zyskowicz muistuttaa, että Vanhanen on eduskunnassa ja medioissa luvannut työllisyyspäätökset riiheen. Sen jälkeen pääministeri Sanna Marin ja muut demarit ovat todenneet, että riihessä pitää olla ”näkymä”. Myös ay-johtajat ovat tukeutuneet pääministerin linjauksiin ja arvioineet, ettei päätöksiä ehditä tekemään vielä riihessä vaan vuoden loppuun mennessä.

– Siis näkymä! Kas kun ei sitten tai kangastus, toiveajattelu, kuulopuhe tai tiekartta.
– Nyt ei kyllä tiedä, itkeäkö vai nauraako. Sanna Marinin hallitus lykkää jatkuvasti välttämättömiä päätöksiä työllisyyttä parantavista ratkaisuista, Zyskowicz sivaltaa.

Konkarikansanedustaja vetoaa myös kansalaisiin, jotta koronan mahdollinen toinen aalto vältettäisiin. Hän ehdottaa, että ulkomaille matkaavat suomalaiset noudattaisivat kahden viikon vapaaehtoista karanteenia tullessaan takaisin Suomeen.

Samoin hänen mukaansa pohjoisen Ruotsin rajan ylittävät olisi testattava taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Ruotsiin huvimatkailun tekevät kansalaiset taas pitäisi asettaa pakolliseen kahden viikon karanteeniin. Zyskowicz huomauttaa, että Pohjois-Ruotsissa koronatilanne on vakava ja matkustus rajan yli on vilkasta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt