Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ben Zyskowicz: Löysä sosiaaliturva heikentää kotouttamista

Kokoomuksen kansanedustajan mielestä nuorisorikollisuuden taustalla on maahanmuuttajien epäonnistunut kotouttaminen.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz ottaa Verkkouutisten BenTV:ssä kantaa viime aikoina puheenaiheena olleeseen nuorisorikollisuuteen.

Zyskowiczin mukaan on selvää, että nuorisorikollisuuden torjumiseksi tarvitaan lisää voimavaroja esimerkiksi lisäämällä poliisien määrää nykyisestä. Hän kuitenkin huomauttaa, että nuorisorikollisuuden torjuntaan tarvitaan myös muita keinoja.

– Ensinnäkin yksi ongelma on se, että nuoret karkaavat tosi paljon lastensuojelulaitoksista, koulukodeista ja vastaavista. Kyllä siinä on annettava näiden laitosten työntekijöille lisää toimivaltuuksia.

Toisena keinona Zyskowicz esittää uudenlaista arestiseuraamusta.

– Eli saataisiin nuorten rikoskierre poikki sillä, että heitä ei panna vankilaan vaan johonkin tällaiseen laitokseen, jossa he saavat tukea ja apua, päihdehuoltoa ja muuta, jotta rikoskierre katkeaisi ja myönteinen kehitys alkaisi.

Lopuksi Zyskowicz huomauttaa, että nuorisorikollisissa on paljon maahanmuuttajataustaisia nuoria. Hänen mukaansa ongelman taustalla on maahanmuuttajien epäonnistunut kotouttaminen.

– Heidän vanhempiensa kotouttamisessa ei ole onnistuttu. Me annetaan liian helposti sosiaaliturvaa, me ei vaadita riittävää osallisuutta esimerkiksi koulutukseen, työntekoon ja tällaisiin asioihin, jotka luovat sitä myönteistä kehitystä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt