Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Ben Zyskowicz: Hallitus sössi koronan testaamisen

Kokoomuksen kansanedustaja vaatii testauskapasiteetin lisäämistä.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) ihmettelee hallituksen toimintaa koronatestaamisen suhteen uudessa BenTV-jaksossa.

Zyskowicz kehottaa hallitusta ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimiin, jotta testauskapasiteettia saataisiin nostettua. Keinoiksi Zyskowicz ehdottaa yksityisen sektorin hyödyntämistä, uusien hoitajien palkkaamista ja jopa palkankorotuksia.

– Tämä on elintärkeää tällä hetkellä, Zyskowicz linjaa.

Zyskowicz myös kommentoi uusia karanteeniohjeistuksia, kehuen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sdp.) toimia hallituksessa. Zyskowiczin mukaan Kiurun aktiivisuus sai hallituksen ryhtymään toimiin ohjeistusten päivittämiseksi.

– Onhan tämä aivan järjetöntä, että suomalaiset lähtevät vapaaehtoisesti korkean riskin maihin, tulevat takaisin ja tuovat viruksen mukanaan. Järjetöntä on myös se, että kun he joutuvat karanteeniin, niin kaksi viikkoa heille maksetaan täyttä korvausta, Zyskowicz kommentoi.

Zyskowiczin mukaan oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.) ja oikeusoppineet ovat taas tulkinneet lakia karanteenisäännöksistä liian tiukasti.

– Minä sanon, tähän pitää mennä ihmisten terveys ja elämä edellä. Jos juridiikka ei nykyisellään salli riittävästi tällaisten lomamatkailijoiden laittamista karanteeniin, niin muutetaan sitten pykäliä. Zyskowicz esittää.

Lopuksi Zyskowicz muistuttaa, että hallituksen prioriteettina tulisi olla koronan leviämisen ehkäiseminen, ei poikkeusolojen välttäminen.

– Jos se vaatii poikkeusoloja, niin todetaan. Jos se vaatii eduskunnan nopeaa koollekutsumista, niin kutsutaan, Zyskowicz ehdottaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt