X
SULJE MAINOS
Ben Zyskowicz. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ben Zyskowicz: En usko ministerin jymy-yllätykseen

Kansanedustaja epäilee Annika Saarikon puheita ansiotuloverojen kevennyksestä vaalikauden lopussa.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pitää valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) ehdottamaa ansiotuloverotuksen kevennystä ”todellisena jymy-yllätyksenä”.

Hän huomauttaa, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on moittinut viimeiset kaksi vuotta kokoomusta veronalennusten esittämisestä.

– Kyllähän tämä tuloverojen keventäminen olisi oikea askel. Vaikka sanotaan, ettei ole oikea aika sille. No, milloinkaan ei ole oikea aika. Silloin kun menee huonosti, sanotaan ettei ole varaa. Ja nyt kun taloudessa menee paremmin, niin sanotaan, että se ylikuumentaisi liikaa, Ben Zyskowicz sanoo Verkkouutisten BenTV:ssä.

Zyskowicz ei suhtaudu Saarikon puheisiin luottavaisesti. Valtiovarainministeri nosti ennen kehysriiheä esiin Suomen velkaantumisen hillitsemisen, budjettikehyksissä pysymisen ja julkisen talouden vahvistamisen työllisyystoimilla.

– Kaikki ne jäivät pelkiksi puheiksi. Ja teot siellä kevään kehysriihessä olivat ihan jotain muuta.

Kansanedustaja pitää epätodennäköisenä, että Saarikko lunastaisi lupauksensa tuloverokevennyksistä ensi syksyn budjettiriihessä, vaikka seuraavat eduskuntavaalit ovat tuolloin lähellä.

– Uskon, että hallitus ei tule näitä tekemään vuoden 2023 budjetissa. Totta kai toivon, että olen väärässä. Annika Saarikko, yllätä minut positiivisesti ja tällä kertaa tee sitä mistä puhut, Zyskowicz toteaa.

Hän muistuttaa vasemmiston puhuvan aina oikeudenmukaisuudesta verotuksessa. Nykyään alle 3000 euroa ansaitsevan henkilön sadan euron palkankorotuksesta noin puolet menee verottajalle. Noin 4500 euron kuukausiansioilla osuus on yli 50 prosenttia.

– Tämä ei ole oikeudenmukaista ainakaan minusta, Ben Zyskowicz sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt