Ben Zyskowicz: Ei ay-liikkeen tarvitsekaan hyväksyä näitä toimia – mutta tässä heille oikea kysymys

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan säästöpaketissa on kyse siitä, päättääkö Suomessa eduskunta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz määritteli eduskunnan kyselytunnilla, mistä hallituksen säästöistä päätettäessä on kysymys.

– Julkisessa keskustelussa kysytään ammattiliittojohtajilta ”hyväksyttekö nämä hallituksen toimet”. Minun mielestäni se on väärä kysymys. Ei näitä tarvitse heidän hyväksyä. Eivät eläkeläisjärjestöt, opiskelijajärjestöt, työttömien järjestöt hyväksy myöskään niitä toimia jotka heihin kohdistuvat, Ben Zyskowicz sanoi.

– Oikea kysymys mielestäni nyt ammattiyhdistysliikkeelle on ”hyväksyttekö sen, että Suomi on parlamentaarinen demokratia, jossa viime kädessä hallitus ja eduskunta päättävät siitä, mikä on maassa laki ja mitä noudatetaan”. Tämä on se kysymys!

Zyskowiczin mukaan jos nyt uhataan laittaa maa polvilleen hallituksen toimien vuoksi, niin ay-liikkeen vastaus on ”emme hyväksy”.

– Mutta jos hyväksytään, niin hallitus ja eduskunta päättävät, ja kaikilla on mahdollisuus vaihtaa vaikkapa koko eduskunta ensi vaaleissa, jos ollaan tyytymättömiä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt