Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP Alex Edelman

”Barack Obama oli lähellä aloittaa suursodan Pohjois-Korean kanssa”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väittää edeltäjänsä olleen aloittaa sodan Koreassa.

Presidentti Donald Trump kertoo kysyneensä virkaan astuttuaan edeltäjältään Barack Obamalta, mikä on Yhdysvaltain suurin ongelma. Trumpin mukaan Obama vastasi, että kyse on selvästi Pohjois-Koreasta.

– En halua puhua hänen puolestaan, mutta uskon, että hän olisi lähtenyt sotaan Pohjois-Korean kanssa. Itse asiassa hän kertoi minulle, että hän oli lähellä aloittaa suursodan Pohjois-Korean kanssa, Trump totesi perjantaina CNBC:n mukaan.

Barack Obaman entinen kansallisen turvallisuuden avustaja Ben Rhodes tviittasi pian kommentin jälkeen, ettei Obaman hallinto ollut ”sodan kynnyksellä Pohjois-Korean kanssa” vuonna 2016.

– Pohjois-Korean ydinohjelman pitkäaikaisen ja tunnetun uhkan korostaminen on varsin eri asia kuin sodan aloittamisesta puhuminen, Rhodes totesi.

Donald Trump kuvaili ”saavuttaneensa paljon” tapaamisessaan Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin kanssa. Trump tapasi Kimin Singaporessa kesällä. Johtajien on määrä tavata piakkoin uudestaan Vietnamissa.

– Missä nyt mennään? Ei ohjuksia, ei raketteja, ei ydinkokeita. Olemme oppineet paljon. Vielä tärkeämpää kuin kaikki tämä, paljon tärkeämpää, paljon paljon tärkeämpää on, että meillä on loistava suhde, Trump totesi Kimistä.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt