Kaasuputkia. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Baltic Connectorin rakennustyöt alkoivat Inkoossa

Baltic Connectorin kompressoriaseman alueen rakentamistyöt alkoivat työmaan alkukatselmuksella Inkoossa maanantaina.

Alueen rakentamistyöt toteuttaa Louhintahiekka Oy, jonka kanssa Baltic Connector on tehnyt sopimuksen louhinta- ja aluetöistä. Ensimmäisessä vaiheessa työmaalla tehdään kaivu- ja maansiirtotöitä.

Aluetöiden yhteydessä rakennetaan vesi- ja viemäriliittymäputki, joka liittää tulevan kompressoriaseman kunnalliseen verkostoon. Aluerakennustyöt valmistuvat kesäkuun aikana.

Baltic Connector teki myös sopimuksen EM Pekkinen Oy:n kanssa ajosillan rakentamisesta. Sillan valmistumisen myötä voidaan rakentaa asennustie meriputken rantautumisalueelle, mikä vastaavasti mahdollistaa meriputken rakentamiseen tarvittavien valmistelutöiden aloituksen. Sillan rakennustyöt valmistuvat toukokuun aikana.

Baltic Connector Oy on vuonna 2015 perustettu valtionyhtiö, joka toteuttaa Suomen osuuden Suomen ja Viron välille rakennettavasta Balticconnector-kaasuputkesta.

Balticconnector yhdistää valmistuttuaan Suomen ja Baltian maiden kaasuverkostot sekä mahdollistaa kaasumarkkinoiden avautumisen Suomessa.

Hanke on 75-prosenttisesti EU:n rahoittama, ja Balticconnector-kaasuputken on tarkoitus valmistua vuoteen 2020 mennessä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt