LEHTIKUVA / HANDOUT / SIIM VERNER TEDER MIL.EE

Nato-lentäjien perheitä häiritty Hollannissa

”Venäläisellä aksentilla” puhuvat ovat häirinneet Nato-operaation lentäjien kumppaneita.

Baltian maihin sijoitettujen hollantilaisten hävittäjälentäjien perheitä on ahdisteltu ja häiritty, kertoo NL Times. Sivusto viittaa hollantilaisessa De Telegraaf-lehdessä julkaistuihin tietoihin. Lehden mukaan venäläisiltä kuulostavat henkilöt ovat soittaneet lentäjien kumppaneille häiritseviä puhelinsoittoja vuonna 2017, jolloin Hollanti osallistui Naton Baltic Air Police-ilmavalvontaan.

Puheluissa lentäjien kumppaneilta on mm. tiedusteltu lentäjien tehtävänkuvaa, sekä vihjailtu lentäjien olevan parempi lähteä alueelta. Hollannin sotilastiedustelu vahvisti Telegraafille olevansa tietoinen tapauksista, mutta ei halunnut kommentoida tietoja sen enempää.

Turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut toimittaja Janne Riiheläinen arvioi tapausten olevan osa Venäjän hybridivaikuttamista.

– Ei tällaiseen toimintaan ole motiivia muilla kun Venäjällä. Tämä myös sopii kuvaan sen kanssa, miten Venäjä on toiminut aiemmin, esim. hakkerointien yms. kanssa, Riiheläinen kirjoittaa twitterissä.

Turvallisuussyistä ulkomailla palvelevien hollantilaissotilaiden nimiä ei kokonaisuudessaan julkaista. Baltian maihin on yhä sijoitettuna 270 hollantilaista sotilasta.

 

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt