STTK:n mielestä osa työllisyyttä edistävistä toimista on siirrettävä tuleville vuosille. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Ay-liitto hämmensi: Ei työllisyystoimille, koska työttömyyttä estettävä

STTK:n mukaan työllisyystoimia on siirrettävä vaikean taloustilanteen vuoksi.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola arvostelee Twitterissä haluja tehdä työttömyysturvaan rakenteellisia uudistuksia.

− Kysyn teiltä rakenteellisia uudistuksia työllisyyden nimissä vaativilta, miten työttömyysturvan leikkaukset luovat uusia työpaikkoja ja lisäävät työllisyyttä, kun työttömyys on korkea, lomautettuja paljon, talouden näkymä epävarma ja kysyntä hiipuu, Antti Palola kysyy twiitissään.

EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari vastaa Palolalle, ettei työttömyysturvan leikkauksia ole tarkoitettu tulevaksi voimaan siten, että ne koskisivat nyt maksussa olevia päivärahoja tai lähiaikoina alkavia uusia työttömyysjaksoja.

− Tutkittu tosiasia, että esitetyt työttömyysturvan tarkistukset kohentavat työllisyyttä, Vesa Rantahalvari twiittaa.

STTK esittää keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan, että osa työllisyyttä edistävistä toimista joudutaan siirtämään tuleville vuosille.

− Nyt on tärkeintä pitää talouden rattaat pyörimässä ja estää työttömyyden voimakas kasvu. Tämä tukee myös pitkän ajan työllisyystavoitetta, STTK:n ekonomisti Antti Koskela totesi tiedotteessa.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ihmettelee STTK:n logiikkaa.

− Olenko ainoa jota tämä hämmentää? ”Työllisyysastetta nostavia toimia ei saa nyt tehdä, koska täytyy estää työttömyyttä.”, Romakkaniemi ihmettelee Twitterissä.

− Tai ehkä tämä alleviivaa ay-liikkeen ”syvän päädyn” maailmankuvan, hän lisää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt