Verkkouutiset

Ay-johtaja vaatisi yrittäjäksi ryhtyvältä passin osaamisestaan

Palvelualojen ammattiliitto PAMin varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen haluaa yrittäjien osaamisen tiukempaan valvontaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaarlo Julkunen vaatii lainsäätäjiltä nopeita toimia nuorten oikeuksien parantamiseksi.

– Alipalkkauksen kriminalisointi, eli palkasta varastamisen tekeminen laittomaksi olisi askel nuorten oikeuksien parantamisessa. Katson, että vain harmaan talouden kannattajat voivat vastustaa tämän lakimuutoksen aikaansaamista, Kaarlo Julkunen toteaa tiedotteessaan.

Julkunen haluaisi myös tiukentaa ehtoja, joilla yritystoimintaa voidaan harjoittaa. Yritystoiminnan harjoittaminen pitäisi hänen mielestään olla mahdollista vain henkilöillä, jotka voivat osoittaa hallitsevansa yritystoimintaan liittyvät velvoitteet ja vastuut.

– Tällaisen osaamisen todistaminen takaisi silloin yritykseen palkattaville työntekijöille turvatumman työsuhteen, jossa työntekijä tietää yrityksen taloudellisesta ja toiminnallisesta tilanteesta ja hänen työehtonsa ja palkkansa ovat oikeat. Osaamisen voisi todistaa jonkinlaisen yrittäjäpassin suorittamisella, Julkunen ehdottaa.

Julkunen puhui asiasta Porin Suomi-Areenalla tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)