JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ay-johtaja: Työttömille voisi jakaa rahaa

JHL:n Päivi Niemi-Laine on innostunut Donald Trumpin jakamasta elvytysrahasta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ehdottaa, että Suomessa voitaisiin jakaa rahaa työttömille.

– Nyt koronan aikana on jaettu rahaa yrityksille ja kunnille. Hyvä niin. Työttömyysahdingossa oleville voisi jakaa rahaa myös Suomessa, Päivi Niemi-Laine kirjoittaa Twitterissä.

JHL:n puheenjohtaja on jakanut ehdotuksensa yhteydessä Ylen jutun, jossa kerrotaan espoolaisesta yrittäjästä, joka sai Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin jakamaa elvytysrahaa.

Espoolaisyrittäjän saama 1 200 dollarin sekki oli silloisella kurssilla 1 013 euron arvoinen. Juttu on julkaistu elokuussa.

Yhdysvallat päätti kansalaisille jaettavasta koronaelvytyksestä keväällä. Niin sanotun helikopterirahan tarkoituksena oli elvyttää Yhdysvaltain taloutta, kun ihmiset käyttävät saamansa tuet kulutukseen.

Ylen mukaan helikopteriraha elvytyskeinona on saanut osakseen paljon kritiikkiä, eikä siitä ole muissa maissa innostuttu. Esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Suomessa ja muissa Pohjoismaissa koronaelvytyksen painopiste on ollut yritysten tukemisessa.

Yhdysvalloissa helikopterirahalla paikataan heikkoa työttömyysturvaa ja sosiaaliturvaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt