X
SULJE MAINOS
Uusia autoja Veho Olarissa Espoossa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Autokauppa heinäkuussa vaisua

Myös käytettyjen henkilöautojen myynti laski.

Henkilöautojen rekisteröinnit hiipuivat heinäkuussa. Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan heinäkuussa rekisteröitiin 7 481 uutta henkilöautoa, joka on 17,8 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vähemmän. Määrä jää myös noin 17 prosenttia pienemmäksi kuin pitkän aikavälin heinäkuun keskiarvo.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 64 215, joka on 13,7 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Noin 28 prosenttia heinäkuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli ladattavia – ladattavien hybridien osuus oli 18 prosenttia ja täyssähköautojen kymmenen prosenttia.

Heinäkuun ensirekisteröinneistä hieman alle 60 prosenttia oli bensiiniautoja tai bensiinihybridejä. Noin 11 prosenttia autoista oli dieselkäyttöisiä tai dieselhybridejä.

– Ladattavien autojen osuus ensirekisteröinneistä oli heinäkuussa samaa suuruusluokkaa kuin koko alkuvuoden rekisteröinneistä. Vaikka suurin osa ensirekisteröitävistä autoista on vielä perinteisiä bensiiniautoja, kasvava mallivalikoima on lisännyt kiinnostusta ladattaviin autoihin. Ladattavia autoja on tarjolla jo lähes kaikissa kokoluokissa ja monelle kotitaloudelle ladattava auto on ylivoimaisesti taloudellisin hankinta, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Heinäkuu on käytettyjen autojen kaupan vilkkaimpia kuukausia. Käytettyjä henkilöautoja myytiin heinäkuussa 60 226, joka on 10,5 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vähemmän.

Käytettyjen autojen kaupassa nähtiin viime vuonna ennätyksellisen korkeita lukemia. Myös tänä vuonna käytettyjen autojen kauppaa on käyty pitkän aikavälin keskiarvoa vilkkaammin ja viime vuoden tasoon nähden käytettyjen autojen kauppa on noin 0,7 prosentin kasvussa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt