Autoja hyytynyt, junia ja busseja peruttu – paukkupakkaset koettelevat

Suomessa paukkuu tällä hetkellä kovat pakkaset. Kylmä sää vaikuttaa muun muassa työmatkoihin ja sähkönkulutukseen.

Pääkaupunkiseudun julkisessa liikenteessä on koettu epäsäännöllisyyksiä pakkasen aiheuttamien kalustovikojen vuoksi. Useita bussivuoroja on jouduttu perumaan. Ongelmia on ollut myös lähijuna- ja metroliikenteessä, kertoo Yle Uutiset.

Lapin Inarissa oli aamulla 35 astetta pakkasta. Sara Wesslinin piti ajaa autollaan töihin, mutta jäätynyt käsijarru muutti suunnitelmat.

– Pohdin, että tilaisinko taksin, mutta poikaystäväni Oula ehdotti, että pitäisikö kelkalla lähteä, Wesslin kertoo MTV:lle.

– Oli aivan saakelin kylmä! Oula laittoi juuri viestiä, että poskia paleltaa vieläkin. Aikamoista asennetta se vaatii, Wesslin naurahtaa.

Fingridin käytönvalvontamittausten mukaan Suomen sähkönkulutuksen tuntikeskiteho nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin noin 14 900 megawattiin torstaina kello 8-9 aikaan, kertoo Tekniikka&Talous.

Suomessa tuotettiin sähköä 10 700 megawatin teholla ja loput 4 200 megawattia tuotiin naapurimaista. Sähkön riittävyys ei ollut huippukulutustilanteessa vaarassa.

Forecan sääennusteen mukaan paukkupakkaset jatkuvat koko torstain. Pakkaset hellittävät hieman perjantaina Lapissa ja Länsi-Suomessa. Lauantaina sää lauhtuu hieman myös etelässä.

Kommentit