X
SULJE MAINOS
Huoltoasema Britanniassa. / BP

Autoilijoille musertavan kallis talvi – uusi varoitus Britanniassa

Polttoaineen hinnan arvioidaan nousevan entisestään loppuvuoden aikana.

Asiantuntijoiden mukaan ennätyskorkealle nousseisiin polttoainehintoihin ei ole tiedossa helpotusta lähiaikoina.

RAC Fuel Watch -sivuston mukaan bensiinin keskihinta nousi maassa uuteen ennätykseen torstaina, ja myös dieselin hinta on lähellä ennätystasoa.

Britanniassa on varoitettu autoilijoita ”murskaavan kalliista talvesta”. Marraskuussa perheauton tankkaus maksoi Britanniassa keskimäärin 80 puntaa eli 94 euroa, mikä oli 19,30 euroa enemmän kuin vuosi sitten.

Käänne tapahtui lokakuussa, jolloin bensiinin hinta nousi ylimmälle tasolleen huhtikuun 2012 jälkeen. Britanniassa hinnannousu liittyi yleisiin logistiikkaongelmiin sekä sähkön markkinahinnan kallistumiseen. Taustalla oli myös maan EU-euron aiheuttama pula rekkakuljettajista.

RAC arvioi tilanteen pahenevan joulun lähestyessä, sillä öljyn markkinahinta on jatkanut nousuaan.

– Autoilijat kaipaisivat epätoivoisesti helpotusta bensapumpuilla. On vaikea nähdä, miten näin voisi tapahtua, sillä talvi voi hyvin muuttua murskaavan kalliiksi, RAC:n Simon Williams toteaa Independent-lehden mukaan.

Britanniassa siirryttiin vasta hiljattain ympäristöystävällisempään E10-bensiiniin. Muutos oli osa pääministeri Boris Johnsonin hallituksen tavoitetta liikennepäästöjen vähentämisestä. Vanhempiin autoihin käyvän E5-polttoaineen hinta on noussut vielä korkeammalle.

Myös huoltoasemat ovat lisänneet katteitaan.

– Näiden yhteisvaikutus aiheuttaa vaikean tilanteen sellaisille pienituloisille perheille, jotka tarvitsevat autoa selvitäkseen arjestaan, Williams sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt