Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews. LEHTIKUVA / AFP William West

Australian Victoriassa katastrofitila – rajoituksia käyttöön kuudeksi viikoksi

Osavaltiossa sijaitsevassa Melbournessa on otettu käyttöön ulkonaliikkumiskielto.

Victorian osavaltiossa Australiassa on julistettu katastrofitila ja jouduttu ottamaan käyttöön rankkoja koronavirusrajoituksia lisääntyneiden tartuntojen vuoksi, BBC uutisoi.

Viimeisen vuorokauden aikana Victorian pääministeri Daniel Andrewsin mukaan on todettu 671 uutta tartuntaa ja seitsemän uutta kuolemantapausta, The Guardian uutisoi.

Australian tiheimmin asutussa osavaltiossa sijaitsee Melbournen kaupunki, jossa on julistettu ulkonaliikkumiskielto. Ulkonaliikkumiskielto koskee Melbournessa iltaa ja yötä klo 20.00–5.00 välistä aikaa. Tuona aikana kotoa saa poistua ainoastaan töihin tai antamaan tai saamaan lääketieteellistä hoitoa.

Päiväsaikaan asukkaille on annettu lupa poistua kotoaan esimerkiksi ruokakauppaan tai liikkumaan. Ruokakauppaan menemisen tai liikkumisen ei saa poistua viittä kilometriä kauemmas kotoa. Liikkumiseen saa käyttää tunnin kerrallaan ja korkeintaan kaksi ihmistä saa liikkua yhdessä.

Victorian osavaltiossa lapset palaavat kotiopetukseen ja lastenhoitopaikat suljetaan.

Jo torstaina 30. heinäkuuta siirryttiin tason 3 rajoituksiin. Kotoa on saanut poistua vain tietyistä syistä ja ravintolat, kahvilat, baarit ja kuntosalit suljettiin.

Rajoitukset tulevat olemaan voimassa kuusi viikkoa. Ne päättyvät 13. syyskuuta.

Yrityksiä on ohjeistettu siirtymään esimerkiksi kotiintoimituksiin tai takeaway-malliin. Ruokakauppoihin ja vastaaviin välttämättömiin liikkeisiin rajoitukset eivät vaikuta, mutta joidenkin muiden pitää liikkeiden pitää vähentää esimerkiksi henkilökuntaa ja vuoroja, mistä seuraa se, että myös ihmisten välisiä kontakteja on vähemmän.

– Tulee olemaan kolmas bisneskategoria, jotka sulkevat ja jatkavat työskentelyä kotoa ja jos he eivät voi työskennellä kotoa, työtä ei yksinkertaisesti silloin tehdä, Andrews toteaa.

Australiassa on todettu Johns Hopkins -yliopiston mukaan yhteensä 17 895 tartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on tapahtunut maassa 208.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt