Aura Salla ei lämpene EU:n tulonsiirroille. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Aura Salla ennustaa tulonsiirtojen lisääntyvän EU:ssa

Euroopan komission tuleva puheenjohtaja on luvannut edistää muun muassa euroopanlaajuista minimipalkkaa.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja ja Euroopan komissiossa ulkopolitiikan neuvonantajana työskentelevä Aura Salla arvelee Iltalehden blogissaan tulonsiirtojen lisääntyvän komission uuden puheenjohtajan kaudella.

Euroopan parlamentti valitsi tiistaina Ursula von der Leyenin Euroopan komission tulevaksi puheenjohtajaksi. Von der Leyen on Saksan kristillisdemokraattisen unionin CDU:n poliitikko, joka toimi aikaisemmin Saksan puolustusministerinä. CDU istuu Euroopan parlamentissa samassa EPP-ryhmässä kuin Kokoomus.

Sallan mukaan von der Leyenin Euroopan parlamentissa pitämä linjapuhe myötäili sosiaalidemokraattien linjaa, mikä tarkoittaa suurempia tulonsiirtoja Euroopan sisällä.

– Komission tuoreen puheenjohtajan Ursula von der Leyenin puhe Euroopan parlamentissa oli varmasti miellyttävää kuunneltavaa myös suomalaisille nykyisen pääministeripuolueen äänestäjille. Von der Leyen lupasi eurooppalaisille minimipalkkaa, yhteistä työttömyysturvan jälleenvakuutusjärjestelmää, joustavampia taloussääntöjä sekä vahvempaa sosiaalista pilaria, Salla kirjoittaa.

– Tällä yhtälöllä tulonsiirrot ovat todennäköisesti lisääntymässä ja EU:n budjetti kasvamassa. Varsinkin, mikäli kaikkiin uusiin lupauksiin ei ole luvassa rahaa maatalous- ja aluetukien leikkaamisesta, mitä Suomessakin ainakin yksi hallituspuolue kiivaasti vastustaa, Salla arvioi.

Aura Salla ei tulonsiirroille lämpene, vaan keskittäisi EU:n voimavaroja mieluummin turvallisuuteen, talouteen ja ilmastokysymyksiin.

– Nyt koottava komissio ja sen poliittinen strategia sekä lainsäädäntöesitykset vaikuttavat merkittävästi myös meidän suomalaisten arkeen ja tulevaisuuteen. Tulonsiirtoja lisäämällä tuskin kasvatetaan unionin suosiota. Järkevästi rajatulla, arjessamme näkyvällä, turvallisuuttamme vahvistavalla, ilmastoamme suojelevalla ja talouskasvua tukevalla politiikalla sen sijaan kyllä, Salla päättää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt