Vaalipaneeli järjestettiin osana valtakunnallista Vaadi faktat -kampanjaa.

Aura Salla: Ei veronmaksajien rahoja Italian pankeille

Eurovaaliehdokkaan mukaan jokaisen EU-jäsenvaltion on huolehdittava omista pankeistaan.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, eurovaaliehdokas Aura Salla pitää tärkeänä, että euroalueen valuviat tullaan korjaamaan lähivuosien aikana. Hänen mukaansa suomalaisten veronmaksajien rahoja ei saa ohjata esimerkiksi Italian pankkien tukemiseen.

– Olen huolissani Italian tilanteesta, pankkien roskaluotot on saatava puhdistettua. Jokaisen jäsenvaltion on vastattava omista pankeistaan, ja tämän suhteen suomalaisten poliitikkojen tulee olla tarkkana, Salla totesi Eurooppalaisen Suomen, SOSTE:n ja Uuden Suomen vaalipaneelissa.

– Yksi jäsenvaltio ei voi myöskään tukea pankkejaan rajattomasti. Tämä ei toimi yhteisessä valuutta-alueessa, Salla jatkoi.

Noin 40 prosenttia EU-budjetista vievät maataloustuet voisi Sallan mukaan siirtää kokonaan jäsenvaltioiden päätettäväksi.

– Suomessa on paras tietämys siitä, miten maataloutta tulee kehittää. Käyttäisin EU:n resursseja tutkimukseen ja innovaatioon, niitä kannattaa tehdä myös unionin tasolla, Aura Salla sanoi.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm ilmoitti olevansa samoilla linjoilla euron uudistamisesta ja pankkiunionin kehittämisestä. Hän lisäsi EU:n sosiaalisen ja ekologisen ulottuvuuden olevan puolueelleen ”aivan keskeinen kysymys”.

– Ekologiseen kestävyyteen on kiinnitettävä huomiota. Olemme sitoutuneet kansainvälisiin sopimuksiin, joten meidän on kannettava osamme, Rönnholm totesi.

– Euroopan ja Afrikan välillä on kohtalonyhteys. Mannerta on tuettava investointiohjelmalla, jotta se ponnistaa kukoistukseen. Tämä on meille myös turvallisuuspoliittinen kysymys.

Aura Salla kehotti varovaisuuteen EU:n sosiaalisen ulottuvuuden laajentamisessa.

Jean-Claude Junckerin komissiolle heikompiosaisten tilanteen kohentaminen on ollut tärkeä tavoite, ja vapaa liikkuvuus on olennainen osa myös sosiaalista ulottuvuutta. Olisin silti tämän suhteen hyvin tarkkana. EU:lla ei ole verotusoikeutta, joten vanhempainvapaista ja sosiaalitukien kaltaisista kysymyksistä on luontevaa päättää kansallisesti, Salla totesi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt