X
SULJE MAINOS
Kanadalainen fregatti Naton laivasto-osaston vierailulla Turun satamassa. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Atte Kaleva vastaa PS-valtuutetulle: Tunkkaista suomettuneisuutta

Kokoomuksen kansanedustajan mukaan Suomi ei ole koskaan pärjännyt Venäjää vastaan ilman apua.

Kokoomuksen kansanedustaja, kapteeni (evp.) Atte Kaleva on sitä mieltä, että ulko- ja turvallisuuspolitiikasta pitäisi puhua suoraan.

– Suomi ei ole koskaan pärjännyt Venäjän aggressioita vastaan ilman ulkopuolista apua. Kylmän sodan aikaan ulkopolitiikan rajat saneltiin Kremlistä, kuten mm. Ukrainalle ja Georgialle nyt. Tunkkaisen ummehtunut suomettuneisuus olisi syytä jo unohtaa, Kaleva sanoo.

Hän vastaa Twitterissä perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuutettu Laura Korpiselle. Korpinen oli arvostellut Kalevan aiempia sanomisia.

– Kyllä on nähty mitä ulkopuolisiin turvautuminen tekee. Päästetään muut valtiot sekaantumaan Suomen puolustukseenkin, ja kuka kuvittelee avun joskus tulevan siksi, että nimi paperissa? Sen sijaan pilataan välit Venäjään. Venäjän kanssa vain on pakko tulla jotenkin toimeen, Laura Korpinen kommentoi Kalevan puheita.

Atte Kaleva totesi eduskunnassa tuoretta puolustusselontekoa koskevassa keskustelussa muun muassa, ettei Suomen paljon puhuttuun Nato-optioon kannata luottaa. Hän vertasi sitä ”YYA-Suomen ajan maljapuheisiin”.

– Olisiko jo aika unohtaa tunkkainen suomettuneisuus ja ruveta puhumaan ulpo [ulkopolitiikka] ja turpo [turvallisuuspolitiikka] asioista suoraan? Mitään NATO-optiota ei ole olemassa. Palovakuutustakaan ei voi ottaa enää silloin kun talo on tulessa, Kaleva sanoi Twitterissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt