X
SULJE MAINOS

Atte Kaleva Suomeen tuoduista voitonpäivän kulkueista: Ei mitään syytä ihannoida Josif Stalinin tyranniaa

Tutkijan mukaan kulkueilla ei ole mitään tekemistä veteraanien muiston kunnioittamisen kanssa.

Tutkija ja kapteeni evp Atte Kaleva kommentoi Facebookissa Suomessa tiistaina järjestettyjä kahta Venäjän voitonpäivän kulkuetta. Helsingissä ja Kirkkonummella marssittiin ”kuolemattoman rykmentin” marsseissa. Ylen mukaan Venäjän suurlähetystö maksoi jälkimmäisen tilauslinja-autot.

Atte Kaleva sanoo paheksuvansa voimakkaasti tällaisten kulkueiden järjestämistä meillä Suomessa.

– Osanotto näihin kulkueisiin näyttää tosin jääneen marginaaliseksi, mikä lienee osoitus siltä, että myös iso osa meillä asuvista venäläistaustaisista henkilöistä on ns. tolkun kansalaisia. Hyvä niin, meillä ei ole mitään syytä ihannoiden muistella (Josif) Stalinin aggressiivista ja imperialistista tyranniaa. Eurooppa vapautui fasismista vasta Neuvostoliiton romahdettua, eikä silloinkaan lopullisesti, sen on Vladimir Putinin hallinto osoittanut valitettavan selvästi, Atte Kaleva kirjoittaa.

Atte Kalevan mukaan järjestäjän kommentti ”Suomi ymmärsi loppujen lopuksi olleensa väärällä puolella” on ”aivan käsittämättömän typerä lausunto”.

Kaleva siteeraa venäjänkielisen kulttuurilehti Spektrin päätoimittaja Elina Gusatinskajaa, joka kuvaili kulkuetta ”aggressiiviseksi provokaatioksi, jolla ei ole mitään yhteistä veteraanien muiston kunnioittamisen kanssa”.

– Paljon selvemmin ei tätä enää voi sanoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt