X
SULJE MAINOS
Nuijamaan raja-asema Suomen ja Venäjän välillä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Atte Kaleva: Suomeen pääsy ei ole ihmisoikeus

Kansanedustajan mukaan ajattelu Suomen hallituksessa on käsittämättömän naiivia ja sinisilmäistä.

Kokoomuksen kansanedustaja Atte Kaleva on julkaissut Youtubessa alla näkyvän eduskuntapuheensa maahanmuutosta.

– Jokaisen valtion tärkein tehtävä on huolehtia kansallisesta turvallisuudesta. Jos maahanmuuttoa tai turvapaikanhakua käytetään hybridivaikuttamisen keinona, on siihen reagoitava. Suomeen pääsy ei ole ihmisoikeus eikä oikeus ollenkaan, Atte Kaleva sanoo.

Hän ihmettelee, että ”(Sanna) Marinin hallitus pohtii vakavissaan sitä, mitä pitäisi tehdä jos maahan pyrkii yhtäkkiä 20 000 turvapaikanhakijaa”.

– Tai oikeastaan ei edes pohdi. Hallitus tyytyy toteamaan, että tarvitaan lisää rahaa ja himmeleitä, jotta kaikki tulijat voidaan ottaa vastaan, Kaleva toteaa.

– Tällainen ajattelu on käsittämättömän naiivia ja sinisilmäistä. Hybridiuhkan ja painostuksen alla raja pitää voida tilapäisesti sulkea kokonaan. Suomeen pääseminen ei ole kaikille kuuluva universaali ihmisoikeus. Eikä oikeus ollenkaan.

Kansanedustajan mukaan ”kaikilla valtioilla on oikeus ja velvollisuus suojautua vihamieliseltä vaikuttamiselta ja tältä osin pelkkä tieto rajojen sulkemisen mahdollisuudesta veisi vaikutusyrityksiltä kärjen”.

– Turvapaikan haku tulisi kanavoida EU:n ulkorajojen tai jopa turvaa tarvitsevien kotiseutujen läheisyyteen perustettaville suoja-alueille. Näistä keskuksista tulijat voitaisiin ottaa vastaan kiintiöpakolaisina tai sopivien edellytysten täyttyessä jopa siirtolaisina, mieluiten kokonaisina perheinä. Isovanhemmat, isät, äidit, lapset – suoraan töihin ja kouluun.

– Hyvää turvapaikkapolitiikkaa ei ole se, että rajat avataan kaikille. Parempaa politiikkaa on, että turvaa tarjotaan sitä eniten tarvitseville niissä puitteissa, mihin rahkeemme kohtuudella riittävät.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt