Huutokaupan uskotaan soveltuvan kiinteistöjen ja asuinhuoneistojen myyntiin erityisesti alueilla, joissa ostajia etsitään vähän kauempaakin kuin lähiseudulta. LEHTIKUVA / SANNA HEIKINTALO

Asuntomyyntiä kehitetään huutokaupan avulla

Kiinteistönvälittäjät arvioivat saavansa uuden tehokkaan työkalun.

Suomen Kiinteistönvälittäjät ry sekä arvo-omaisuuden huutokauppapalvelu Huutokaupat.com ovat aloittaneet yhteistyön.

SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerbergin mukaan yhdistyksen jäsenet saavat uuden tehokkaan työkalun erityisesti kiinteistöjen ja asuinhuoneistojen myyntiin alueilla, joissa ostajia etsitään vähän kauempaakin kuin lähiseudulta.

– Olemme kehittäneet huutokauppaprosessin vastaamaan lainsäädännön edellyttämää toimintatapaa välitysliikkeeltä, hän kertoo tiedotteessa.

Huutokaupat.comissa asuinkiinteistöjen huutokauppa-aikojen kerrotaan olevan keskimäärin vain 2-4 viikkoa, minkä aikana kohteet keräävät riittävästi näkyvyyttä ja tilastollisesti yli kymmenen tarjousta jokaista huutokaupattavaa osake- ja kiinteistökohdetta kohden

Huutokaupat.comin toimitusjohtaja Santtu Poutanen muistuttaa huutokaupan hyödyistä asuntojen myynnissä.

– Hinnanarviointi on aikaan ja paikkaan sidottu. Huutokaupan järjestäminen antaa myyjälle mahdollisuuden hankkia informaatiota ostajien arvostuksista ja myydä kohde todellisen kysynnän paljastavalla myyntitavalla. Siten esimerkiksi muuttuvat alueelliset hintaerot ja hintasuhdannevaihtelut otetaan huomioon käyvän hinnan arvioinnissa, hän kertoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt