Verkkouutiset

Asuntohinnat eriytyivät edelleen vuoden lopulla – pk-seutu nousussa

Vanhojen asuntojen hinnat nousivat loka-joulukuussa pääkaupunkiseudulla, mutta laskivat muualla maassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla edellisestä neljänneksestä 0,2 prosenttia. Sen sijaan muualla maassa hinnat laskivat 0,8 prosenttia.

Vuotta aiempaan verrattuina hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,4 prosenttia, mutta laskivat muualla 0,9 prosenttia.

Loka-joulukuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla 3 557 euroa ja muualla maassa 1 699 euroa.

Hinnat muuttuivat varsinkin joulukuussa, jolloin pääkaupunkiseudulla vanhat asunnot kallistuivat marraskuusta 1,8 prosenttia, kun taas muualla maassa ne halpenivat 1,3 prosenttia. Vuodentakaiseen verrattuna hinnat nousivat pk-seudulla joulukuussa peräti 3,1 prosenttia ja laskivat muualla 1,3 prosenttia.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat loka-joulukuussa pk-seudulla hinnat 2,7 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat pysyivät lähes ennallaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)