Vanhoja kerrostaloasuntoja Oulun Tuirassa. LEHTIKUVA / EIJA KONTIO

Asuntohinnat ennallaan kesäkuussa

Asuntokauppa alkoi kesäkuussa elpyä toukokuun pohjalukemista.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat pysyivät Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kesäkuussa ennallaan toukokuuhun verrattuna.

Vuodentakaiseen verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla vajaan prosentin, mutta laskivat muualla maassa 4 prosenttia. Eniten hinnat laskivat Itä-Suomessa ja kehyskunnissa.

Kiinteistönvälittäjien kautta tehtyjen kauppojen perusteella vanhojen osakeasuntojen kauppoja tehtiin kesäkuussa saman verran kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, mutta lähes 30 prosenttia enemmän kuin toukokuussa.

Toisella vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla vuodentakaisesta noin kaksi prosenttia. Muualla Suomessa hinnat laskivat lähes kolme prosenttia. Edelliseen neljännekseen verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,4 prosenttia, mutta laskivat muualla Suomessa 0,6 prosenttia.

Hinnat nousivat toisella neljänneksellä vuodentakaisesta vain Uudellamaalla, missä nousua oli noin prosentin verran. Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa hinnat olivat viime vuoden tasolla. Hinnat laskivat eniten Keski-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt