Laatokkaan laskevassa Hiitolanjoessa elävät Suomen ainoat luonnonvaraiset järvilohet. LEHTIKUVA / HANDOUT / WWF LUONTOLIVE

Yle: WWF:n kalakameralla paljon katselijoita

Uhanalaiset järvilohi ja taimen olivat lokakuussa WWF:n Luontoliven päätähtiä.

Maailman luonnonsäätiön WWF:n viestintäasiantuntija Joonas Fritze kertoo Ylelle, että Hiitolanjokeen asennetun livekameran katselukertojen määrä on ollut valtavan iso luku.

WWF asetti viime lokakuussa Etelä-Karjalassa Rautjärven Hiitolanjokeen livekameran, joka keräsi verkossa kuukauden aikana 176 000 katselukertaa.

Joki sai kesällä julkisuutta, kun siinä olevat kolme voimalaitospatoa päätettiin purkaa. Padot ovat estäneet lohen nousemisen luontaisille kutupaikoilleen.

Livekameroista vastaava Fritze muistuttaa, ettei lukemaa kannata verrata saimaannorpan tänä keväänä saamaan 1,5 miljoonaan katselukertaan, koska suomalaisten suosikiksi nousseen norppaliven kanssa on vaikea kilpailla.

Tänä vuonna WWF:llä on ollut Suomen luonnossa kaikkiaan seitsemän eri livekameraa. Hiitolanjoen kalojen lisäksi niiden kautta on voinut seurata metsäpeuran, kalasääsken eli sääksen, liito-oravan, kyyn, saimaannorpan ja ahman elämää.

Fritzen mukaan kyykamera oli todella suosittu. Se sai kuukaudessa noin puoli miljoonaa katselukertaa. Hän arvioi, että käärmekameran suosiolle voi olla varsin luonnollisen selitys. Siinä oli ehkä inhoelementti mukana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt