LEHTIKUVA/AFP

Asiantuntija varoittaa koronan supertapahtumien äidistä

Miljoonat amerikkalaiset matkustavat kiitospäivän viettoon virustilanteesta huolimatta.

Yhdysvalloissa kerrottiin tiistaina yli 2100 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Luku on suurin päiväkohtainen kuolleiden määrä toukokuun jälkeen.

Uusia koronavirustapauksia kerrottiin olevan yli 171 000. Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä on maassa nyt ennätykselliset yli 88 000.

Huolimatta hurjista virusluvuista ovat miljoonat amerikkalaiset matkustamassa viettämään kiitospäivän juhlaa sukulaisten ja ystävien luo. Yhdysvaltain tautikeskus CDC on ohjeistanut, että tänä vuonna matkustaminen tulisi jättää väliin.

Jo viikonloppuna kolmen miljoonan amerikkalaisen kerrottiin matkustaneen kiitospäivän viettoon Yhdysvaltain lentokenttien kautta.

Valkoisen talon entinen lääketieteen ryhmän neuvonantaja Jonathan Reiner sanoo CNN:lle , että kiitospäivän jälkeisinä viikkoina voidaan Yhdysvalloissa nähdä koronainfektioiden räjähdys.

− Se on potentiaalisesti kaikkien supertartuntatapahtumien äiti, hän sanoo.

Yhdysvalloissa on uutisoitu useista tilaisuuksista, jossa koronavirus on päässyt leviämään räjähdysmäisesti.

− Ajattele sitä massiivisessa mittakaavassa: ihmiset lähtevät kotoaan jokaiselle Yhdysvaltojen lentokentälle kantaen virusta mukanaan.

Reinerin mukaan negatiivinen testitulos ei ole tae turvalliselle matkustamiselle. Vain siinä tapauksessa, että positiivisen testituloksen saanut henkilö jää kotiin, on testauksesta hänen mielestään ollut varmaa hyötyä.

Kiitospäivää juhlitaan Yhdysvalloissa 26. marraskuuta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt