X
SULJE MAINOS
Al-Holin leirillä on edelleen useita suomalaisia lapsia sekä äitejä. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

”Vihreät, olette tekopyhiä”

Seida Sohrabin mukaan ISISin vähemmistöihin kohdistamista hirmuteoista vaietaan.

Lähi-idän ja islamin asiantuntija Seida Sohrabi tyrmää vihreiden entisen puheenjohtajan ja pitkäaikaisen kansanedustajan Osmo Soininvaaran suhtautumisen al-Holin palautuksiin.

– En kertaakaan ole nähnyt tai kuullut vihreiden puhuvan kurdien, ja erityisesti kaikkein sorretuimman ryhmän, jesidien puolesta. Olette tekopyhiä. Siirrätte katseen mielellään viattomiin lapsiin, joita kukaan tolkun ihminen ei ole syyllistänyt vanhempiensa hirmuteoista, Sohrabi toteaa Twitterissä.

Kurditaustainen Sohrabi viittaa Soininvaaran twiittiin, jossa Soininvaara päivitteli al-Holin palautusten saamaa runsasta mediahuomiota. Ulkoministeriö tiedotti sunnuntaina, että Suomeen on lennätetty Turkista kolme al-Holin ISIS-naista ja heidän yhdeksän alle 10-vuotiasta lastaan.

– Ihan hirveää! Unohtakaa korona! Yhdeksän taaperoterroristia tulee ja tuhoaa Suomen!, Osmo Soininvaara sanoi.

Jesidit ovat vähemmistökansa, jonka kansanmurhan ISIS toteutti 2014 Pohjois-Irakissa sijaitsevassa Sinjarissa. Hyökkääjät tappoivat tuhansia ihmisiä ja ottivat yli 6 000 naista ja lasta orjikseen.

Sohrabi ihmettelee, miksi vihreistä ei ole tehty ulostuloja ISISin sortaman vähemmistöryhmän puolesta.

– Kuinka monta orjuutettua, traumatisoitunutta ja perheeltään riistettyä jesidinaista nykyinen hallitus on auttanut kiintiöpakolaisina Suomeen? Isis-naisia on autettu.

Hänen mukaansa kyse ei ole kurdien ja lasten välisestä vastakkainasettelusta. Hänen mukaansa ”kysymys koskettaa nimenomaan terroristeja. Naisia, joita avustetaan Suomeen”.

– Suomen kansalaisuusko pyhittää keinot? Kun niin vimmaisesti halutaan terroritekoihin syyllistyneitä tuoda Suomeen, Sohrabi sanoo.

– Missä on vihreiden ääni kurdien puolesta?

LUE MYÖS:
Varoitus al-Holin ISIS-naisista: Kaikkein jyrkintä ajattelua (VU 13.12.2019)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt