Tavoitteena on vähentää erityisesti aikuisten välisiä lähikontakteja. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Liikuntatiloja määrättiin suljettavaksi pääkaupunkiseudulla

Aluehallintovirasto seuraa epidemian kehittymistä ja tekee tarvittavat uudet päätökset tilanteen perusteella.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla sijaitsevia asiakastiloja suljettavaksi maaliskuun 1.-14. päivän ajaksi.

Linjaus koskee tiloja Espoon, Helsingin, Järvenpään, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon, Tuusulan ja Vantaan kuntien alueilla.

Tartuntatautilain väliaikaiseen pykälään 58 g perustuva päätös koskee joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä kuntosaleja ja vastaavia sisäliikuntatiloja.

Listalla ovat yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Päätös kattaa lisäksi tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat. Myös huvi- ja teemapuistot, tivolit, eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat suljetaan.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat suljetaan, mutta vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat saavat toimia ja niihin johtavat kulkuväylät pysyvät auki.

Päätös ei koske tiloja, joissa toiminta on järjestetty siten, että tilassa on enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Henkilöiden määrään ei lasketa henkilökuntaa. Lisäksi muuten suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2009 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Toimenpiteellä pyritään vähentämään erityisesti aikuisten välisiä lähikontakteja. Tartuntatautilain mukaan tilat voidaan määrätä suljettavaksi enintään kahden viikon ajaksi.

Aluehallintovirasto seuraa tautitilanteen kehittymistä ja tekee tarvittavat uudet päätökset tilanteen perusteella.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt