Kaikkien palkan- ja eläkkeensaajien veroilmoitukset ovat nyt tarkistettavissa ja täydennettävissä OmaVerossa. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Palkkojen korotuksissa jäädään jopa miinukselle

Kokoomusedustajan mukaan useiden palkansaajien verotus kiristyy ensi vuonna.

Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen arvioi, että useimpien palkansaajien ostovoima voi heikentyä ensi vuonna.

Kansanedustaja kirjoittaa vuodelle 2020 laatimassaan ennustuksessa, että keväällä käytävät työehtosopimusneuvottelut johtavat lopulta yritysten tulosten putoamiseen ja Suomen kilpailukyvyn heikkenemiseen. Hän arvioi, että työntekijät saavat neuvotteluissa osan tavoitteistaan läpi, mutta palkankorotukset jäävät lopulta pieniksi.

Kaikkein vaikeimmat työmarkkinaneuvottelut käydään hänen mukaansa julkisella puolella.

– Lopulta nekin ratkeavat, mutta korotukset jäävät odotuksiin nähden pieniksi, mutta lisäävät merkittävästi kuntien, sairaanhoitopiirien ja valtion alijäämää. Syksyllä päätetään ilmastotalkoissa polttoaineveronkorotuksista, jotka syövät ainakin autoilevien palkansaajien palkankorotukset, Arto Satonen kirjoittaa Facebookissa julkaistussa päivityksessään.

– Lisäksi vuonna 2021 kuntavero nousee monissa kunnassa edelleen, koska verotulokertymä jää ennakoitua pienemmäksi ja kustannukset nousevat. Lopulta tässä prosessissa useimmilla palkansaajilla ostovoima jää miinukselle.

Kansanedustajan mukaan myöskään ympäristön tila ei polttoaineen veronkorotuksista merkittävästi parane, kun suurin osa niistä ihmisistä, jotka voivat käyttää joukkoliikennettä, käyttävät sitä jo nyt.

– Ja todellakin toivon olevani tässä ennustuksessa väärässä ja pelkään, että en ole!, Satonen sanoo.

Ennuste vuodelle 2020: Työmarkkinataistelut pudottavat merkittävästi yritysten tuloksia ja heikentävät Suomen…

Posted by Arto Satonen on Monday, January 13, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt