Verkkouutiset

Koronavilkun käyttäjämäärät ovat laskussa. LEHTIKUVA

Apulaisylilääkäri koronavilkusta AL:lle: Ei ole juuri auttanut

Altistuneet on keretty tähän asti tavoittamaan sovellusta nopeammin, mutta tilanne voi muuttua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin infektio-osaston apulaisylilääkäri Reetta Huttusen mukaan koronavilkku-sovelluksesta ei ole juurikaan ollut apua tartunnanjäljityksessä.

–  Se ei ole juuri jäljitykseen auttanut, Huttunen vahvistaa Aamulehdelle.

Nykyisellään vain noin joka viidennellä tartunnan saaneista on sovellus puhelimessaan. Valtakunnallisesti sovelluksen käyttäjien määrä on pudonnut 2,4 miljoonasta 1,8 miljoonaan.

Pirkanmaalla altistuneet keretään tavoittamaan jo sairaanhoitopiirin toimesta ennen, kun sovellut ehtii reagoida asiaan. Vain 0,4 prosenttia on saanut tiedon altistumisesta Koronavilkun avulla.

Huttusen mukaan tilanne voi kuitenkin muuttua, sillä kasvaneiden tartuntamäärien vuoksi sairaanhoitopiirin yhteydenotot kohdistuvat tartunnan saaneisiin altistusten sijaan.

– Olen sitä mieltä, että nimenomaan nyt kannattaisi käyttää. Myös rokotettujen kannattaa ladata sovellus, koska hekin voivat saada tartunnan, joskin lieväoireisena. Sovelluksen käyttäjinä he voivat kuitenkin varoittaa mahdollisia altistuneita tartunnan saadessaan, Huttunen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)