Antti Rinne. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Antti Rinne US:lle: Mielestäni menoleikkauksia ei tarvita

Hallitusneuvotteluiden vetäjän mukaan menojen leikkaaminen ei ole järkevää, jos taloudella menee huonosti.

Hallitusneuvotteluiden vetäjän Antti Rinteen (sd.) mukaan Suomi ei tule tarvitsemaan seuraavalla hallituskaudella menoleikkauksia. Rinne kertoo aiheesta Kauppalehden ja Uuden Suomen julkaisemassa haastatteluohjelmassa.

Antti Rinne myöntää, että uudellakin hallituksella on tarve sopeuttaa valtion menot tuloihin. Hänen arvionsa mukaan varsinaisiin menoleikkauksiin ei kuitenkaan ole tarvetta.

– Nyt ollaan tilanteessa, jossa me emme tule tarvitsemaan tällaisia menoleikkauksia matkan varrella, jos talous ei muutu oleellisesti, Antti Rinne vahvistaa.

Rinteen mukaan sopeuttamistoimet saadaan riittäväksi, mikäli valtion tulot eivät vähene esimerkiksi veronkevennysten kautta.

– Sopeuttamistoimissa täytyy huomioida, että ne koostuvat tulojen lisäyksestä ja menojen vähennyksestä. Viime hallituksen sopeuttamistoimet muuttuivat suurelta osin veronkevennyksiksi, minkä vuoksi sopeuttamistoimet jäivät 3–4 miljardin sijasta vain noin 1,5 miljardiin.

– Itse asiassa sellainen myötäsyklinen politiikka, että silloin kun menee huonosti, niin aletaan leikata julkisia menoja, ei ole minun mielestäni järkevää politiikkaa, Rinne vahvistaa.

Hallitusohjelman on tavoitteena valmistua ensi perjantaihin mennessä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt