Antti Rinne eduskunnan kyselytunnilla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Antti Rinne teki viiden miljardin euron vaalilupauksen −”Mistä rahat?”

SDP:n puheenjohtaja haluaa madaltaa työllistämisen kynnystä verohelpotuksilla.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt Kalevan mukaan, että yrityksille tulisi myöntää 20 000 euron verovähennys ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Rinteen mukaan verohelpotus madaltaisi työntekijän palkkaamisen kynnystä.

– Samaa periaatetta jonkintasoisella verohelpotuksella voitaisiin soveltaa myös toisen ja kolmannen työntekijän palkkaamiseen, Rinne kertoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen sihteeri Sakari Rokkanen pohdiskelee Twitterissä Rinteen yrittäjille antaman lupauksen kustannuksia.

− Tilastokeskuksen mukaan 1-4 hengen yritykset työllistävät Suomessa noin 250 000 työntekijää. Rinne lupaa näille yrityksille 20 000 €/työntekijä verohuojennukset. Verovähennykset yhteensä 5 miljardia! Mistä rahat, Rokkanen kysyy.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen komppaa Twitterissä Rokkasta.

− Sakarilla on pointti. Ihan mitä vaan ei pitäisi lupailla. Työmarkkinoiden rakenneuudistamisen juju on siinä, että mahdollistetaan useammat työsuhteet ilman että heitellään valtion rahaa ja julkistalous heikkenee. Päinvastoin, sen pitäisi vahvistua, Vartiainen twiittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt