Hallitusneuvotteluiden vetäjä, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Rinne: Tarvittiin aikalisä, nyt asiat on selvitetty

Hallitusneuvotteluiden vetäjän mukaan kaikki puolueet arvioivat neuvottelutuloksen, kun se on valmis.

Hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd.) kertoo, että hallitusneuvotteluissa käytiin tänään maanantaina keskustelua talouskokonaisuudesta.

– Sitten tarvittiin aikalisä sen asian selvittämiseen yhden ryhmän osalta. Nyt asiat on selvitetty, Antti Rinne sanoi toimittajille Säätytalolla iltapäivällä kello 16 aikaan.

Hallitusneuvottelut keskeytettiin tänään maanantaina aamupäiväksi, koska vasemmistoliitto riitautti hallitusohjelman tulopuolen. Vasemmistoliitto ei halua rahoittaa investointeja myymällä valtion omaisuutta, vaan ottamalla lisää velkaa.

Rinne ei halunnut kertoa, miten asia on ratkaistu. Hänen mukaansa puolueilla on nyt kuitenkin ”täysin yhtenäinen” käsitys talouden raameista.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoi toimittajille poistuessaan Säätytalolta kello 15, että hallitusneuvottelut jatkuvat ja vasemmistoliitto arvioi kokonaisuuden sitten, kun se on valmis.

– Niin me kaikki teemme, Rinne kommentoi.

Rinteen mukaan puheenjohtajat ratkoivat tänään yli 20 yksityiskohtaa.

– Kaikki ratkaistiin. Asiat menevät hyvin eteenpäin, Rinne kertoi.

Neuvotteluryhmien on tarkoitus saada työnsä valmiiksi huomenna tiistaina iltaan mennessä.

– Sitten on puheenjohtajapöydässä töitä.

Rinteen mukaan tavoitteena on edelleen, että hallitusohjelma on valmis tämän viikon perjantaina.

Rinne sanoi, ettei ministerimäärästä ole keskusteltu vielä lainkaan. Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi aamulla, että hänen käsityksensä mukaan ministereiden määrästä vallitsee yksimielisyys. Hallitukseen olisi tulossa 18 ministeriä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt