SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (vasemmalla) ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Antti Rinne SDP:n ehdokas eduskunnan puhemieheksi

SDP valitsi jo hallitusneuvottelijansa.

SDP:n eduskuntaryhmä on valinnut ehdokkaakseen eduskunnan puhemieheksi SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen.

Eduskunnan väliaikainen puhemiehistö valitaan ensi viikon keskiviikkona eduskunnan ensimmäisessä täysistunnossa. Puhemiehistö valitaan uudelleen sen jälkeen, kun hallitus on nimitetty.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman aikoo kutsua eduskuntaryhmät koolle ensi viikon perjantaina 26. huhtikuuta. Eduskuntaryhmät nimittävät silloin hallitustunnustelijan.

– Tulen esittämään eduskuntaryhmille, että Antti Rinne nimitetään hallitustunnustelijaksi, Lindtman sanoi tiedotustilaisuudessa eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen.

Hallitustunnustelija ryhtyy välittömästi toimiin ja jakaa samassa tilaisuudessa eduskuntaryhmille kysymykset, joihin odotetaan vastauksia vappuaattoon 30. huhtikuuta mennessä.

– Omalta osaltani toivon, että kaikki puolueet ja ryhmät ovat vakavalla mielellä liikkeellä ja vastaavat vakavasti näihin kysymyksiin, Lindtman sanoi.

SDP:n tavoitteena on toimintakykyinen enemmistöhallitus, jonka ohjelmassa näkyy muutos edellisen hallituksen politiikkaan.

Lindtman kertoi, että eduskuntaryhmä oli valinnut hallitusneuvottelijoikseen ryhmäjohdon eli Lindtmanin, varapuheenjohtajat Johanna Ojala-Niemelän ja Suna Kymäläisen sekä kansanedustaja Krista Kiurun.

Puolueen käytäntöjen mukaisesti SDP:n puoluehallitus on nimennyt yhtä paljon hallitusneuvottelijoita eli varapuheenjohtajat Sanna Marinin ja Ville Skinnarin, puoluevaltuuston puheenjohtajan Sirpa Paateron sekä puoluesihteeri Antton Rönnholmin.

LISÄYS 18.4.2019 kello 16.06: Lisätty juttuun, että ensi viikolla valitaan väliaikainen puhemiehistö.

Lue myös:

Näin Antti Rinne aikoo kasata hallituksen

Kalle Jokinen jatkaa kokoomuksen ryhmäjohtajana

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt