Antti Rinne. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Antti Rinne: Odotin parempaa tulosta

Puheenjohtajan mukaan SDP on tiukasta tuloksesta huolimatta pääministeripuolue.

– Kuka voitti tänään? Me olemme ykköspuolue, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne huudatti kannattajia puolueensa vaalivalvojaisissa Helsingissä.

– Odotin parempaa tulosta, on sanottava reilusti, hän kuitenkin myönsi.

SDP ja perussuomalaiset kisasivat ennusteessa lähes tasapäin suurimman puolueen paikasta, kun äänistä oli laskettu noin 95 prosenttia. Tässä vaiheessa SDP oli saamassa 40 paikkaa ja perussuomalaiset 39 paikkaa. Kokoomus oli kolmantena 38 paikalla.

Antti Rinne totesi toivoneensa SDP:lle yli 20 prosentin kannatuslukuja. Hänen mukaansa puolue oli silti vaalien suuri voittaja.

– Ensimmäistä kertaa vuoden 1999 jälkeen SDP on pääministeripuolue, Rinne julisti.

SDP:n puheenjohtajan mukaan tulos ei olisi ollut mahdollinen ilman työtä oppositiossa.

– SDP johti keskustelua siitä mihin suuntaan Suomessa mennään. Olemme tulevaisuus- ja uudistuspuolue.

– Lähdetään viemään suomalaista yhteiskuntaa kohti sosiaalisesti kestävää talouskasvua. Voimme johdattaa suomen kansaa kohti parempaa tulevaisuutta, oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta.

Antti Rinteen mukaan SDP tulisi hallitustunnustelijana esittämään kysymyksiä muille puolueille. Niiden perusteella sorvattaisiin hallituspohjaa. Rinne viittasi perussuomalaisiin todetessaan, että myös arvot ovat tässä tärkeässä roolissa.

Rinteen mukaan seuraavan hallituksen tulee puuttua erityisesti eriarvoisuuteen, ilmastonmuutokseen ja kehittää reilua työelämää.

– Tavoitteemme on palauttaa kaikkien ihmisten luottamus suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lue myös muut Verkkouutisten vaalianalyysit

Ladataan julkaisuja...

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt