Hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Antti Rinne: Menojen ja tulojen välillä on vielä iso ero

Veroryhmä on saanut perattua omaisuuteen ja yrittämiseen liittyvät veromuodot.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden puheenjohtajat ovat neuvotelleet perjantaina pitkän päivän. Neuvottelut alkoivat tänään kello 9.30.

– On ollut työntäyteinen päivä. Koko päivä on käyty puheenjohtajissa läpi sellaisia asioita, jotka ovat vaatineet meidän ratkaisua, että myös taloustilannetta, hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd.) kertoi toimittajille kello 18.30 ja palasi sen jälkeen vielä jatkamaan neuvotteluita.

Puheenjohtajat ovat ratkoneet tänään isoja ja pieniä asioita, jotka ovat jääneet erimielisiksi asiakohtaisissa neuvottelupöydissä, ja niissä on päästy Rinteen mukaan hyvin eteenpäin.

Sen sijaan taloudessa kiikastaa Verkkouutisten saamien tietojen mukaan ”vähän kaikesta”.

Rinteen mukaan menojen ja tulojen välillä täytyy nyt löytää tasapaino ”jollakin tavalla”.

– On aika iso ero talouden luvuissa sekä menojen että tulojen välillä vielä tällä hetkellä, Rinne kertoi.

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö, valtiosihteeri Martti Hetemäki ja budjettiosaston päällikkö Sami Yläoutinen saapuivat Säätytalolle kello 17.

– Me käymme nyt yhdessä läpi näitä talouslukuja, kun pitää löytää tasapaino, jolla mennään eteenpäin, Rinne kertoi.

Rinne korosti, että puolueiden välillä ei ole ”ainakaan vielä tunnistettuja” näkemyseroja, mutta toiveet ja käytettävissä olevat rahat täytyy nyt yhteensovittaa. Rinne sanoi, ettei hän tiedä vielä summia, ainoastaan suuruusluokan.

Hallitusohjelman valmistumisaikataulu yhä epämääräinen

Rinne antoi eilen torstaina veroryhmälle toimeksiannon käydä vielä läpi omaisuuteen ja yrittämiseen liittyvät veromuodot, jotta ”tulee selväksi, missä siellä on liikkumavaraa, jos on liikkumavaraa”.

Rinteeltä kysyttiin, onko veroryhmä saanut omaisuuteen ja yrittämiseen liittyvän työnsä valmiiksi.

– Kyllä siellä on olemassa yhteenveto, Rinne vastasi.

Hallitusohjelman valmistumisaikataulu on Rinteen mukaan yhtä epämääräinen kuin aamulla.

– Valmista joskus tulee ensi viikon aikana, Rinne totesi illalla.

Lauantai on taukopäivä hallitusneuvotteluissa eurovaalikampanjoiden vuoksi, mutta sunnuntaina iltapäivällä ainakin talousryhmä on koolla ja myös puheenjohtajat aikovat istua pari tuntia.

Virallisesti hallitusneuvotteluita jatketaan vasta maanantaina. Rinne lupaili neuvotteluryhmille määrärahoja ensi viikon alussa.

– Jos nyt kaikki menee niin kuin ajattelen, niin viikonlopun jälkeen ilmiöpöydät saisivat takaisin raamilla varustettuja papereita ja miettivät sitten, miten kokonaisuus loppujen lopuksi tehdään, Rinne sanoi perjantaiaamuna.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt