Antti Rinne keskustelee europarlamentaarikkojen kanssa Strasbourgissa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Pääministeri kertoo EU-johtajuudesta Euroopan parlamentille

Pääministeri keskustelee poliittisten ryhmien puheenjohtajien kanssa Strasbourgissa.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ja eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) osallistuvat Euroopan parlamentin täysistuntoon Strasbourgissa keskiviikkona, selviää valtioneuvoston tiedotteesta.

Pääministeri esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteet Euroopan parlamentille ja keskustelee niistä europarlamentaarikkojen kanssa.

Vierailun aikana pääministeri Rinne tapaa myös vasta valitun Euroopan parlamentin puhemiehen David-Maria Sassolin yhdessä eurooppaministeri Tuppuraisen kanssa.

Pääministeri Rinne keskustelee myös Euroopan parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajien kanssa.

Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana eurooppaministeri Tuppurainen toimii neuvoston pääasiallisena edustajana Euroopan parlamentissa.

Hän esittää parlamentin täysistunnossa neuvoston puheenvuorot ja vastaa parlamentin jäsenten neuvostolle esittämiin kysymyksiin.

Suomen EU-puheenjohtajakauden prioriteetteja ovat yhteisten arvojen ja oikeusvaltioperiaatteen vahvistaminen, kilpailukykyisempi ja sosiaalisesti eheämpi unioni, EU:n aseman vahvistaminen globaalina ilmastojohtajana sekä kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt