Antti Rinne. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Antti Rinne IL:lle: Meillä ei ole mitään punavihreää blokkia

Puoluejohtajan mukaan Sdp ajaa selkeästi omaa linjaansa.

Sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne ei innostu Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton gallup-menestyksen niputtamisesta samaan kokonaisuuteen.

Muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on toivonut ”punavihreälle blokille” vaalimenestystä nykyisen hallitusasetelman muuttamiseksi.

– Meillä ei ole mitään punavihreää blokkia, vaan ainoastaan hyvää yhteistyötä puolueiden välillä, Rinne sanoo Iltalehdelle.

– Minäkin toivon, että nämä kolme puoluetta nousevat, mutta sosiaalidemokraatit on hyvin selkeästi omalla linjallaan, johon toivomme muita mukaan.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto totesi keväällä Demokraatti-lehdelle, että mahdollinen blokki voisi rakentua tiettyjen asiakysymysten ympärille.

Aallon mukaan punavihreän opposition yhteistyö ”kuorrutettaisiin vihreällä ilmastoagendalla”, joka on vihreille keskeisempi kysymys kuin Sdp:lle tai vasemmistoliitolle. Ruotsin kaltaista blokkimallia hän kuitenkin sanoi pitävänsä ”epäilyttävänä”.

– On vaikea nähdä miten ennen vaaleja lähdettäisiin tekemään kompromisseja. Kuka ne sanelisi ja miltä pohjalta, Aalto kysyi.

Tutkijoiden mukaan blokkien muodostaminen voisi osoittautua yllättävän hankalaksi, sillä jakolinjat eivät ole aina selkeitä. Myöskään niin sanottu punavihreä kenttä ei ole ideologisesti yhtenäinen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt