Pääministeri Antti Rinne. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Rinne HS:lle: Postin työntekijöille voitaisiin maksaa kertakorvaus

Pääministeri neuvoo, miten kiista Postin palkanalennuksista tulisi ratkaista.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan Postin työntekijöitä uhkaava palkkojen heikentäminen tulisi ratkaista niin, että pienipalkkaiset työntekijät pystyvät tulemaan palkallaan yhä toimeen pääkaupunkiseudulla, kertoo Helsingin Sanomat.

– Tavoite on, että päästään oikeudenmukaisiin palkkoihin, Antti Rinne sanoi HS:lle.

HS:n tietojen mukaan Posti suunnittelee tuntuvia palkanalennuksia peräti 8 000 työntekijälle. Postilla on nyt noin 22 000 työntekijää.

Rinne korostaa, että Postin tulisi pyrkiä löytämään sopu asiasta neuvottelemalla työntekijöiden kanssa.

– Yksi vaihtoehto voisi olla sen selvittäminen, voiko asian ratkaista jollain rahallisella kertakorvauksella, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan kertakorvauksia on käytetty ennenkin vastaavia riitoja ratkaistaessa, kun siirtymiä vanhasta järjestelmästä uuteen on rakenneltu.

HS laskee, että jos kahdeksalle tuhannelle työntekijälle maksettaisiin kertakorvauksena esimerkiksi viisituhatta euroa, se maksaisi Postille ja valtiolle 40 miljoonaa.

Rinne ei ota kantaa korvauksen euromäärään, mutta hän toteaa, että jos haetaan aidosti ratkaisua kertakorvauksella, sen täytyy tuntua ihmisten arjessa.

Rinne kertoo pohtineensa, että valtio voisi joidenkin vuosien ajaksi luopua osasta Postilta vaatimistaan tuottotavoitteista, jotta Postin pienipalkkaisten työntekijöiden elinolosuhteet voitaisiin turvata.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt