SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan täysistunnossa 7. joulukuuta 2017. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Antti Rinne: Hallitus on valinnut tuhoisat leikkaukset

SDP:n puheenjohtaja syyttää hallitusta eriarvoistavista ja tuhoisista leikkauksista.

Antti Rinteen mielestä hallitus on ajanut kokoomuksen tavoitteita hyvinvointivaltion karsimisesta ja markkinamallisesta Suomesta.

– Siis menneisyyden yhteiskuntaa, jossa jokainen pärjätköön omillaan, ja jossa verorahat ovat yritysten voitonteon mahdollistajia. Yhteiskuntaa, jossa hyvinvointivaltio muuttuu yövartijavaltioksi, Rinne maalasi SDP:n ryhmäpuheenvuorossa välikysymyskeskustelussa eriarvoistumisesta.

– Kuten välikysymyksessä kuultiin, olette heikentäneet hyvinvointivaltiota laajalla rintamalla ja lisänneet eriarvoisuutta, Rinne sanoi viitaten puoluetoverinsa Suna Kymäläisen välikysymyksen esittelyyn.

SDP:n puheenjohtaja osoitti sanansa valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolle.

– Teillä on valta korjata tilanne. Perukaa opintorahaleikkaus. Perukaa turvaverkkojen indeksileikkaukset ja esimerkiksi lääkkeiden omavastuun korotukset. Perukaa lomarahaleikkaukset julkisen sektorin ahkerilta ihmisiltä, Rinne luetteli.

– Luokaa meidän esittämällä tavalla ohjelma, jolla parannetaan pieniä ja keskisuuria eläkkeitä saavien ihmisten toimeentuloa. Raha riittää, kun perutte hyvätuloisten ja varakkaiden veronkevennykset. Se on oikeudenmukaista ja kääntää suunnan kohti parempaa Suomea, hän jatkoi.

Rinteen mukaan hallituksella on valta valita, ”tekeekö se menneisyyden vai tulevaisuuden politiikkaa 100-vuotiaassa Suomessamme”.

Rinne ilmoitti kannattavansa Suna Kymäläisen esitystä epäluottamuksesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt