Antti Rinne. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Antti Rinne: Haasteista selvitään kolmikannalla

SDP:n puheenjohtaja vaatii EK:ta palauttamaan keskitetyn sopimisen.

– Nyt on palattava sopimisen ja yhteistyön tielle. Muuttuvassa työelämässä myös palkansaajilla on uusia tarpeita ja työelämän lainsäädäntöä tulee kehittää jatkossa ihmiset edellä. Vetoankin EK:n johtoon, tehkää isänmaallinen teko ja palauttakaa kansakunnan työkalupakkiin keskitetty sopiminen, Antti Rinne totesi SDP:n puoluevaltuuston puheessaan sunnuntaina.

Puoluejohtaja listasi SDP:n tavoitteita työelämän kehittämisestä ensi vaalikaudella.

– Tulevista talouden ilmakuopista ja teknologiamurroksen haasteesta selviämme parhaiten kolmikantaisella yhteistyöllä, Antti Rinne sanoi.

Hänen mukaansa tärkeimmät työelämän uudistamistarpeet ovat osaamistason nostaminen, työelämän tasa-arvon parantaminen, ihmisten työhyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvät kysymykset sekä kilpailukieltosopimuksen käyttö.

Antti Rinne puolusti puheessaan myös viikonloppuna keskusteluun jälleen noussutta työehtosopimusten yleissitovuutta.

– Reilun ja oikeudenmukaisen työelämän kannalta aivan keskeistä on, että jokaisella palkansaajalla kaikilla aloilla on taattu vähimmäistaso työehdoissa, Rinne sanoi yleissitovuudesta.

Rinteen mukaan ”Niille, jotka vastustavat meidän tulevaisuusinvestointeja ja -uudistuksia, meidän viestimme on: Tervetuloa mukaan keskustelemaan. Jos olette eri mieltä, esittäkää ratkaisu”.

– Pelkkä vastustaminen, ein sanominen ei riitä, Antti Rinne totesi.

Sdp:n puheenjohtaja sanoi, että ”kuten huomaatte, tässä puoluevaltuuston kokouksessa me olemme maantieteellisesti askeleen lähempänä Valtioneuvoston linnaa”.

– Ja niille, jotka vääristelevät muiden puolueiden sanomaa tai linjauksia, tai jotka käyvät likaista kampanjaa, meidän viestimme on: Te pystytte kyllä parempaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt