Pääministeri Antti Rinne. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Rinne 2016: Kun poliitikot sotkeutuvat työmarkkinoihin, syntyy sutta ja sekundaa

Pääministeri Antti Rinne ohjeisti tänään HS:ssa, miten kiista Postin palkanalennuksista tulisi ratkaista.

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne moitti Kauppalehden haastattelussa 18.2.2016 silloisen pääministerin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toimintaa yhteiskuntasopimusneuvotteluissa.

– Hallitustunnustelijana Juha Sipilä asettui työnantajan asemaan, siis toisen osapuolen asiamieheksi. Hallituksen ja työnantajien toimiminen yhtenä kokonaisuutena johti siihen, että neuvotteluissa oli kolmen sijaan tavallaan vain kaksi osapuolta. Tämä kasvatti jännitettä, Antti Rinne sanoi vuonna 2016 Kauppalehden haastattelussa.

Rinteen mukaan operaatio vahvisti jo Sari Sairaanhoitajasta vuonna 2007 saadun opetuksen.

– Kun poliitikot lähtevät sotkeutumaan työmarkkinoihin, niin yleensä syntyy sutta ja sekundaa, Rinne totesi.

Pääministerinä Antti Rinne on ottanut toistuvasti kantaa työmarkkinaneuvotteluihin. Tänään keskiviikkona Rinne ohjeisti Helsingin Sanomien haastattelussa, miten kiista Postin palkanalennuksista tulisi ratkaista.

– Yksi vaihtoehto voisi olla sen selvittäminen, voiko asian ratkaista jollain rahallisella kertakorvauksella, Rinne sanoi HS:lle.

Rinteen mukaan tavoitteena on, että päästään oikeudenmukaisiin palkkoihin.

HS laski, että jos kahdeksalle tuhannelle työntekijälle maksettaisiin kertakorvauksena esimerkiksi viisituhatta euroa, se maksaisi Postille ja valtiolle 40 miljoonaa.

Rinne ei ottanut kantaa korvauksen euromäärään, mutta hän totesi, että jos haetaan aidosti ratkaisua kertakorvauksella, sen täytyy tuntua ihmisten arjessa.

Elokuussa Rinne vetosi työmarkkinaosapuoliin, jotta kilpailukykysopimuksen työajanpidennyksestä saataisiin keskitetty ratkaisu. Pääministerin haastattelutunnilla Rinne ehdotti kiky-tuntien käyttöä täydennyskoulutukseen.

Lue myös:

Antti Rinne HS:lle: Postin työntekijöille voitaisiin maksaa kertakorvaus

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt