X
SULJE MAINOS
Antti Kurvinen. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Antti Kurvinen: Haavisto-tapaus kertoo huolestuttavasta kehityksestä

Keskustaryhmyrin mukaan perustuslakivaliokunnasta ei saa tulla temmellyskenttää.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen katsoo ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimien laillisuutta koskeneen tapauksen valiokuntakäsittelyn kertovan huolestuttavasta kehityksestä.

Kurvinen viittaa Ilkka-Pohjalaisessa  vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluodon perustuslakivaliokunnan hallituspuolueiden edustajille lähettämään sähköpostiin, jossa heihin vedottiin asettumaan pehmeämmälle kannalle valiokunnan Haavisto-päätöksessä.

– Haavisto-tapaus sivujuonteineen on kuitenkin viimeisin osoitus jo jonkin aikaa jatkuneesta, huolestuttavasta kehityksestä. Puoluepolitiikka ja -politikointi ovat tehneet tuloaan perustuslakivaliokuntaan, Antti Kurvinen kirjoittaa.

– Sitähän myös keskeneräisten asioiden vuotaminen julkisuuteen on, hän jatkaa.

Perustuslakivaliokunnassa viime vaalikaudella toimineen Kurvisen mukaan ”viime kädessä perustuslakivaliokunnan työssä on kyse luottamuksesta ylimpään valtioelimeen eli eduskuntaan ylipäätään”.

Kaiken perusta hänen mukaansa on, että perustuslakivaliokunta tekee ratkaisunsa yksinomaan oikeudellisen arvioinnin pohjalta, ilman hallitus- ja oppositiorajoja.

– On lopun alkua, ei vain perustuslakivaliokunnalle vaan koko suomalaiselle oikeusvaltiolle ja parlamentaariselle demokratialle, jos viime aikojen kehitys jatkuu, Kurvinen sanoo.

– Perustuslakivaliokunnasta, jos mistä, ei saa tulla ääripäiden temmellyskenttää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt