Antti Kaikkonen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Antti Kaikkonen MTV:lle: Naisten kutsuntoja voisi selvittää

Puolustusministeri säilyttäisi naisten asepalveluksen vapaaehtoisena.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) suhtautuu myönteisesti siihen, että kutsunnat laajennettaisiin koskemaan myös naisia.

– Mielestäni se voisi olla hyvä ajatus, ainakin selvittämisen arvoinen. Ja vaikka naisia ei mielestäni pidä pakottaa varusmiespalvelukseen, niin kutsuntojen kautta voitaisiin kertoa kaikille, mitä se käytännössä mahdollistaisi ja tarjoaisi, Kaikkonen sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Puolustusministeri toivoo, että asevelvollisuurjärjestelmää kehittävä eduskuntapuolueiden yhteinen parlamentaarinen komitea tekisi kutsuntojen lisäksi selvityksen myös naisille suunnatusta kansalaispalveluksesta. Komitean jäsenet nimitetään lähiaikoina.

Kaikkosen mukaan kansalaispalvelus voisi olla varusmiespalvelusta kevyempi malli. Kestoltaan kansalaispalvelus voisi olla esimerkiksi 2-3 kuukautta.

– Täytyy selvittää, onko yhteiskunnassa sellaisia tehtäviä, että tällaiselle olisi tarvetta. Sen pitäisi hyödyttää sekä yhteiskuntaa että siihen osallistuvia itseään. En osaa vielä tältä istumalta sanoa, onko tämä varmasti hyvä idea, mutta sen voin sanoa, että mielestäni tämänkin tyyppinen asia kannattaa selvittää osana tätä parlamentaarista työtä joka nyt laitetaan käyntiin, Kaikkonen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt