Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Antti Kaikkonen liikennetyöryhmän ehdotuksista: Kaukana todellisuudesta

Suomen on tehtävä oma osansa, ei vähempää, toteaa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

– Samalla on kuitenkin ennen muuta poliittisten päättäjien vastuulla pitää visusti huolta siitä, että ihmisten arjen ja koko maan elämisen edellytysten kannalta ei mennä kohtuuttomuuksiin, Antti Kaikkonen sanoo liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän ehdotuksista.

Hänen mukaansa työryhmän ehdotuksilla on oikea tavoite.

– Valitettavasti osa ehdotuksista kuitenkin kohtuuttomasti hankaloittaisi ihmisten arkea ja lisäisi kustannuksia isossa osassa Suomea.

Kaikkonen muistuttaa, että maassamme on tunnetusti pitkät etäisyydet ja harva asutus.

– Autoja tarvitaan liikkumiseen, maaseudun lisäksi myös useimmilla kaupunkialueilla. Siksi työryhmän ehdotukset esimerkiksi tuntuvista polttoaineverojen korotuksista ja uusista tiemaksuista ovat kaukana todellisuudesta.

– Realismia ei myöskään ole, että ihmisillä olisi yhtäkkiä mahdollisuus mittavasti ostaa uusia autoja, etenkään työryhmän väläyttämiä sähköautoja. Ne ovat ainakin toistaiseksi useimmille suomalaisille yksinkertaisesti liian kalliita, Kaikkonen jatkaa.

Hän toteaa, että myös autoilusta on tulevaisuutta silmällä pitäen tehtävä ympäristöystävällisempää.

– Uudistukset on kuitenkin toteuttava asteittain ja myös pieni- ja keskituloisten kannalta reilulla ja oikeudenmukaisella tavalla. Järki siis käteen, Kaikkonen kehottaa.

LUE MYÖS: Työryhmä kieltäisi bensiinin ja tavallisen dieselin 2045

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt