Verkkouutiset

Antti Kaikkonen: Keskusta hallitukseen, jos ei muilla tule mitään

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja asemoi puoluettaan oppositioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen mukaan vastuu toimintakykyisen enemmistöhallituksen muodostamisesta on ennen kaikkea vaalit voittaneilla puolueilla.

– Vaalituloksen perusteella keskusta kynnys hallitukseen osallistumiselle on korkea, Kaikkonen totesi tiedotustilaisuudessa eduskunnassa maanantaina.

Hän korosti, että puolue antaa muiden yrittää ensin.

– Jos siitä ei mitään tule, sen jälkeen voidaan palata asiaan, Kaikkonen sanoi kahteen kertaan hallituksen muodostamisesta.

Kaikkonen kommentoi yhdessä puolueen varapuheenjohtajan Markus Lohen kanssa keskustan vastauksia hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) puolueille esittämiin kysymyksiin.

Keskusta on asemoitunut oppositioon vahvasti jo ennen varsinaisten hallitusneuvottelujen alkamista. Keskustan puoluevaltuusto julkaisi viikonloppuna kokouksensa jälkeen kannanoton, jossa muun muassa todettiin Kaikkosen tapaan, että hallituksen muodostaminen on ensisijaisesti vaalivoittajien tehtävä.

Antti Kaikkonen teroitti, että keskusta on joka tapauksessa valmis keskustelemaan kaikkien puolueiden kanssa esityksensä pohjalta. Hän muistutti, että puolue sai karvaasta vaalitappiosta huolimatta 420[nbsp]000 ääntä ja pyrkii ajamaan äänestäjiensä asiaa.

10 kynnyskysymystä

Keskusta on julkaissut verkkosivuillaan vastauksensa Antti Rinteen kysymyksiin sekä kymmenen kynnyskysymyksen listan. Ne ovat Antti Kaikkosen mukaan lähtökohta sille, että puolue voisi lähteä hallitukseen. Kaikki vastaukset ja kynnyskysymykset löytyvät tämän linkin takaa.

Verkkouutiset listasi alle keskustan kynnyskysymykset.

1. Hyvän talous- ja työllisyyskehityksen jatkaminen siten, että sitoudutaan 75 %:n työllisyysasteeseen ja siihen, että julkinen talous (ml. kuntatalous) on tasapainossa vuonna 2023

2. Yrittäjien ja yritysten verotusta ei saa kiristää. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei saa heikentää.

3. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan 18 maakunnan pohjalta. Uudistuksessa maakunnista tehdään monialaisia.  

4. Toteutetaan perhepaketti, jonka osana perhevapaauudistus. Uudistuksen on oltava perheille parannus nykyiseen järjestelmään.

5. Vanhustenhoidon epäkohtiin puututaan muun muassa tiukemmalla lainsäädännöllä ja riittävillä resursseilla, eikä Keskusta hyväksy valtionosuuksien leikkauksia, joilla vaarannetaan kuntien peruspalveluita kuten sivistystoimi, varhaiskasvatus ja vanhushoiva.

6. Edellytämme korotuksia pienimpiin eläkkeisiin ja parannuksia köyhimpien lapsiperheiden asemaan ja perusturvaindeksijäädytys on purettava hallituksen päätöksen mukaisesti.

7. Ammatillisen koulutuksen rahoitus ja saavutettavuus on turvattava, panostettava oppisopimuskoulutukseen ja säilytettävä alueellisesti kattava korkeakouluverkosto.

8. Maatalouden kannattavuutta on parannettava. Maa- ja metsätaloutta ei saa kuormittaa uusilla kustannuksilla.

9. Sitoudutaan Keskustan johdolla tehtyyn kahdeksan puolueen ilmasto-ohjelmaan ja turvataan puunkäytön maltillinen lisääminen sekä kestävä metsien käyttö.

10. Kaikkien päätösten täytyy tukea alueiden elinvoimaa ja voimavaroja sekä tukea koko Suomen yhteyksiä ja hyvinvointia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)