Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Antti Häkkänen Ylellä: Tulevaisuusinvestoinnit ovat suuri bluffi

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan valtion omaisuuden myymisestä saadut rahat käytetään väärin.

– Uuden hallituksen tulevaisuusinvestoinnit jäävät historiaan hölmöydessään, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen totesi Ylen Radio 1:n ykkösaamussa.

Häkkäsen mukaan hallitus tekee virheen myydessään tuottavaa omaisuutta.

– Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta pitäisi pelastaa samalla tavalla kuin Ruotsi, Tanska ja Saksa ovat tehneet, eli nostaa työllisyysastetta, tehdä julkisen talouden tehostamistoimenpiteitä ja niukat resurssit kohdentaa mahdollisimman vaikuttavalla tavalla niin, että Suomen talous ja työllisyys lähtee kasvuun. Niin voidaan pitää huolta palkoista, eläkkeistä ja palveluista ihmisille, Häkkänen sanoi.

Häkkäsen mukaan on virheellistä sanoa, että nykyinen hallitus olisi tulevaisuusinvestointihallitus.

– Ensin myydään tuottavaa omaisuutta eri pörssiyhtiöitä, vaikka osakkeita, jotka tuottavat 1,8 miljardia tuottoa vuodessa. Sitten niitä ei investoidakaan sellaisiin kohteisiin, joita esimerkiksi kokoomus on esittänyt: yliopistojen pääomittamista tai isoja raideinvestointeja, jotka olisivat pistäneet tämän maan kilpailukyvyn parempaan asentoon ja talouden kasvuun, vaan niitä investoidaankin nyt tällaisiin kertaluontoisiin menoihin, joista ei ole vaalikauden lopussa enää mitään jäljellä.

– Eli palkataan tilapäisesti opettajia kolmeksi vuodeksi ja sitten irtisanotaan.

– Tämä hallitus on nyt maalannut itseään tulevaisuusinvestointihallitukseksi ja tämä on kyllä aika suuri bluffi, Häkkänen päättää.

Samassa ohjelmassa vierailleen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen (kesk.) mukaan tulevaisuusinvestointeja ja tavallisia menolisäyksiä erottaa niiden uudistushenkinen luonne ja sisältö. Hän painottaa painottaa, että ”valtion omaisuutta ei olla tärväämässä, sillä valtion 28 miljardin pörssiomistuksista myydään vain 3 miljardia”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt