X
SULJE MAINOS
Antti Häkkänen. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Antti Häkkänen: Vasemmistolle täydellinen selkävoitto keskustasta

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan Sanna Marinin linja vaarantaa hyvinvointiyhteiskunnan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen pitää Sanna Marinin (sd.) hallituksen valitsemaa talouslinjaa historiallisena virheenä.

Häkkäsen mukaan hallituspuolueet valitsivat Suomelle Etelä-Euroopan velkalinjan, vaikka olisi pitänyt valita pohjoismainen työlinja. Hän toteaa, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta murenee tällä linjalla ja Suomi putoaa pohjoismaisen elintason ja hyvinvoinnin luokasta.

– Katse olisi pitänyt olla Suomen tulevaisuudessa, eikä puolueiden tulevaisuudessa. Riihessä keskityttiin turpeen nostamiseen, eikä Suomen nostamiseen. Nyt Marinin hallitus ryhtyy rakentamaan suomalaisten hyvinvointia pysyvän velkaantumisen varaan Italian tapaan. Tämä on historiallinen virhe. Varoittavia esimerkkejä on Etelä-Eurooppa täynnä, Häkkänen sanoi Hämeenlinnan Kokoomuksen virtuaalisessa vappujuhlassa lauantaina.

– Suomalaisten palvelut, palkat ja eläkkeet tulevat heikkenemään tällä velkalinjalla. Naapurimaat ovat valinneet viisaammin. Kyse on lopulta siitä, onko esimerkiksi vanhuspalvelujen hoitajien palkkoihin rahaa vuosikymmenen lopussa. Kokoomus on ehdottanut, että hyvinvointia rakennettaisiin työnteon varaan, kuten muissa Pohjoismaissa, Häkkänen sanoi.

Kokoomusedustajan mukaan vasemmistopuolueet ovat jo pitkään halunneet murtaa talouspolitiikan periaatteet. Suomalaisen taloudenhoidon perinteiset periaatteet ovat nyt Marinin hallituksen toiminnan takia murenemassa.

– Ensinnäkin, hallituspuolueiden suhtautuminen velkaantumiseen on vaarallisen kevytkenkäistä. Pienen avotalouden, jolla on vanheneva väestö, ei missään nimessä kannata hirttää itseään tällaiseen vuosikymmenen velkakehitykseen. Toiseksi, työnteon ensisijaisuus hylättiin. Menoja lisätään nyt surutta velan varaan, Häkkänen toteaa.

– Maa ei jää paremmassa kunnossa tuleville sukupolville. Kolmanneksi, valtiovarainministeriön rooli ja uskottavuus murrettiin talouspolitiikan valmistelussa. Luottamus instituutioihin ja lainvalmisteluun on muutenkin murenemassa. Neljänneksi, menokehykset rikottiin ja ulkoista luottamusta horjutetaan, hän jatkaa.

Häkkänen katsoo, että ”vasemmistopuolueet saivat täydellisen selkävoiton keskustasta”.

– Kahden vuoden takaiset kynnyskysymykset haudattiin nyt lopullisesti. Riihen lopputulos on selvä: hallituspuolueet voittivat, Suomi hävisi, Häkkänen summaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt