Kokoomuksen kansanedustaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Antti Häkkänen vasemmistoliitosta: Tappouhkaukset ovat poliisiasia

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan poliittisin perustein tehdyt tappouhkaukset on kitkettävä Suomesta.

Kokoomuksen kansanedustajan ja entisen oikeusministerin Antti Häkkäsen mielestä vasemmistoliiton toiminnanjohtajan Miska Dellingerin perustamalla anonyymillä Twitter-tilillä julkaistut tappokehotukset eivät ole puolueen sisäinen asia.

– Vasemmistoliitto aikoo ”jatkaa selvittelyä puolueen sisäisesti”. Tappouhkaukset, vielä laajamittaisesti poliittisin perustein, eivät ole puolueen sisäinen asia vaan rikostutkintaan kuuluva poliisiasia. ⁦Tällainen toiminta on kitkettävä Suomesta, Antti Häkkänen kirjoittaa Twitterissä.

Tilillä julkaistussa tviiteissä kehotettiin muun muassa tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson ilmoitti tänään, että vasemmistoliiton puoluehallitus käsittelee asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti. Andersson tuomitsi tililtä lähtetyt tviitit puolueen arvojen vastaisina.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ottanut kantaa tapaukseen.

– Mies on kirjoittanut samoja juttuja omalla nimellään, mutta silti on uskottavaa, että hänen perustamallaan anonyymitilillä olevat jutut ovat jonkun muun kirjoittamia, Jussi Halla-aho kirjoittaa Twitterissä.

Dellingerin puolueelle antaman selvityksen mukaan hän on luovuttanut perustamansa Twitter-tilin tunnukset kahdelle muulle henkilölle, eikä hän ole kirjoittanut Ylen uutisoimia tviittejä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt